Service virtualisatie maakt performance bottlenecks snel inzichtelijk

Waarom Parasoft als Partner?

Wat 360Performance bindt aan Parasoft is ons gemeenschappelijke gevoel om pragmatisch te denken en te handelen. We stropen gezamenlijk de mouwen op om onze klanten te helpen en resultaten neer te zetten.

Parasoft heeft ontzettend veel know-how op het gebied van service virtualisatie, binnen veel branche sectoren zoals Zorg, Financials en Assurance. 360Performance combineert deze know-how met zijn expertise op het testvlakgebied en ervaring die is opgedaan bij de top 200 bedrijven van Nederland. Hierdoor realiseren we performance testen snel en helpen we de klant om performance bottlenecks inzichtelijk te maken.

Waarom 360Performance en Virtualize?

 • We helpen bij het adopteren van service virtualisatie binnen organisaties. In de adoptie nemen we de organisatie stap voor stap mee, zorgen we dat de tooling op de juiste manier geïmplementeerd wordt en dat de organisatie snel met de tooling kan gaan werken. Ook helpen we in het duidelijk maken welke informatie zoals servicecontracten er nodig is om met services adequaat te kunnen virtualiseren.

 • 360Performance geeft pragmatische Virtualize producttrainingen die gericht zijn op het gebruik binnen de klantorganisatie. Geen standaard producttrainingen waar je alsnog met veel vraagtekens blijft zitten.

 • Het beheer van de tooling is een mogelijkheid om als dienst af te nemen. Hierdoor kunt u als klant zich blijven focussen op de uitnutting van Virtualize.

 • Voor het eerst zijn we in staat om de te testen applicaties te isoleren zonder de bijwerkingen van aanpalende systemen in acht te hoeven nemen. Elke schakel van de keten is op deze manier te valideren aan de performance eisen en gezond te houden.

 • In het Agile werken moeten teams autonoom in staat kunnen zijn een schakel in de keten geïsoleerd te kunnen testen. Functioneel of performance. Altijd. Op elk moment. Zonder afhankelijkheid van andere teams of 3e partijen waar onder SAAS-partijen.

 • Het stelt organisaties in staat om standaard services aan te bieden aan klanten zonder direct de productie back-end te gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit. Het “sandboxen” van dit soort omgevingen is eenvoudig op te zetten.

 • De communicatie tussen applicaties is divers van aard en maakt het complex om te kunnen virtualiseren. Bij communicatie wordt gebruik gemaakt van een veelvoud aan message formaten en gebruikte protocollen. Het ondersteunt een indrukwekkende hoeveelheid aan message formaten zoals HL7 (versie 1 tot en met 4, Dicom), Edifact. Idem dito voor de ondersteunde protocollen. Zie hiervoor https://www.parasoft.com/products/parasoft-virtualize/technical-specs/

 • Virtualize is een alleskunner vergeleken met andere oplossingen. Het kost relatief minder tijd dan bijvoorbeeld het zelf ontwikkelen van dezelfde functionaliteit.

 • Het overzicht bewaren over de toegepaste stubbing in complexe ketens met veel schakels aan applicaties, messaging bussen, extern afgenomen services. Middels een dashboard kunnen de teams de stub zelf aan- of uitzetten. Geen wachttijd en onduidelijkheid meer.

 • Het gedrag van performance stubs kan aangepast worden. Near time-out testen worden hierdoor mogelijk om te toetsen of applicaties onder druk nog steeds reageren op eindgebruikersverzoeken.

 • Een volledige database kan gesimuleerd worden zonder dat deze daadwerkelijk bestaat.

 • Het creëren van testdata kan veel tijd vergen. Wij helpen door Virtualize de testdata te vergaren door het opnemen van de communicatie tussen applicaties.

 • We begeleiden klanten om service virtualisatie te integreren met CI/CD pipeline tooling zoals Azure Dev/Ops, TeamCity, Jenkins.