Alles wijst erop dat je aan alle performance eisen hebt voldaan. Toch ervaar je een stortvloed van incidenten in je productie. Je bent voortdurend aan het performancetesten, maar het resultaat is nihil.

Ligt het probleem in het IT-systeem of ligt het aan onze teststrategie? Of zit er een organisatorisch probleem achter?

Wat is hiervan de oorzaak?

“We hebben van alles geprobeerd om de oorzaak van het performance probleem inzichtelijk te maken, maar we komen er samen met onze leverancier niet uit.”

Dagelijks ervaren bedrijven en organisaties steeds grotere uitdagingen als het gaat om het beheer van hun IT landschap. Deze worden eerder complexer in plaats van eenvoudiger.

Herken je je in een van de onderstaande situaties?

Webshop

“We staan aan de vooravond van een belangrijke migratie, maar het winkelmandje van onze webshop laadt niet snel genoeg. Hierdoor verliezen we dagelijks waardevolle klanten.”

Vergelijkingssite

“Bij de lancering van ons nieuwe verzekeringsproduct blijkt het vergelijken van de verschillende verzekeringsproducten teveel tijd te kosten. We merken nu dat potentiele klanten afhaken.’’

Logistieke processen

“Onze fabriek draait 24 uur per dag in een markt waar de marges klein zijn. We zijn onderdeel van een logistieke keten waar andere ketenpartners en honderdduizenden eindklanten van afhankelijk zijn.

Een dag niet geleverd, is einde business. De kritische software voor het logistieke proces is niet snel genoeg waardoor er heel veel extra kosten ontstaan. De levertijden halen we niet.’’

Marketingcampagne

‘’Er lopen bij ons meerdere campagnes tegelijk. Helaas is onze laatste marketingcampagne mislukt. De belangrijkste salespagina kon het aantal bezoekers niet aan. Het aantal conversies blijft hierdoor achter op de prognose.’’

Keten

“Dagelijks vinden er vele veranderingen in ons IT landschap plaats. Hierbij zijn we mede afhankelijk van externe dienstverlening en clouddiensten. We monitoren op verschillende manieren maar we zijn niet in staat om onze gehele keten inzichtelijk te maken. We verliezen de grip en controle op ons product. We kunnen onvoldoende regie voeren. Dit leidt tot reactief beheer. Onze eindgebruikers ervaren continue storingen. De klachten stromen binnen.’’

Om al die problemen op te lossen, daar heb je mogelijk je huisleverancier voor. Of misschien ben je met je huidige monitoring software in staat grip en controle te hebben en te houden. Je hebt dit al in huis.

Ben je nu in staat om de performance van je IT-landschap gezond te houden? Wees eens eerlijk, is dit de realiteit?

Maar ja, weer tijd steken in weer een nieuwe aanpak, een oplossing? Daar heb je geen zin in!

En al die beloftes die jou al keer op keer zijn gedaan met weer een andere tool, aanpak. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

En daar komt nog bij, je hebt wel meer aan je hoofd. Je houdt je liever bezig met het doorvoeren van belangrijke innovaties.

Hoe blijf je de belangrijke speler in je markt als de performance problemen blijven doorzeuren?

Trial en error, daar wil je nou eens vanaf!

Je wilt proactief verstoringen en calamiteiten voorkomen in plaats van steeds achter de feiten aan te hollen.

Wij hebben ingezien dat reactief handelen met betrekking tot performance bedrijven heel veel tijd en geld kost. Daar willen wij graag een einde aan maken.

Het is belangrijk dat je voortaan snel en effectief van je performance probleem afkomt.

Dit doen wij met Performance Intelligentie.

Met de dienst Performance Intelligentie achterhalen wij samen met jou in 2 dagen tijd de oorzaak van je performance probleem en zorgen ervoor dat je deze problemen voortaan kunt voorkomen.

Daar waar anderen symptomen bestrijden, komen wij met de dienst Performance Intelligentie tot de juiste finale oplossing.

Dit betekent dat je met een gerust hart je veeleisende performance project snel en kwalitatief afrondt. En hierdoor je je klant weer die 100% aandacht geeft. Dit stelt je in staat om voorop te blijven op je concurrentie.

Geen performance headaches meer, je staat op pole position!

Hoe we dat doen?

Onderstaande infographic verklaart onze Performance Intelligentie aanpak:

Infographic Performance Intelligentie

Nu kun je natuurlijk op de oude voet doorgaan. Maar brandjes blussen is geen optie meer.

Wat je merkt is dat je concurrentiepositie afneemt. En de interne conflicten stapelen zich op.

Je wilt toch niet dat klanten weglopen? Je wilt het probleem voor eens en voor altijd uit de weg hebben.

Voorkomen is beter dan genezen.

Je vindt een proactieve benadering van de performance belangrijk zodat je je kunt focussen op de primaire bedrijfsvoering.

50% kostenbesparing door inzet van Performance Intelligentie:

De applicatie die je organisatie gebruikt heeft:

 • 300 gebruikers
 • 5 IT medewerkers ingezet per incident
 • er zijn 5 incidenten per maand
 • 100% impact op alle gebruikers
 • Tarieven
  • € 75/uur voor IT medewerker
  • € 100/uur voor gebruiker

In de huidige situatie duurt het oplossen van de incidenten 4 uur.

Met de inzet van performance intelligentie is de verwachtte tijd dat het is opgelost minimaal 50% minder (van 4 uur naar 2 uur).

Kosten zonder Performance Intelligentie:

300 medewerkers die 5x per maand 4 uur niet bij hun applicatie kunnen = 6000 uur aan onbenutte productiviteit per maand.

Kosten van de gebruiker: 6000 uur/maand x  € 100/uur = € 600.000 per maand = € 7.200.000 per jaar.

Kosten van de IT-medewerker: 5 incidenten per maand x 5 FTE x 4 uur x € 75 per uur (€ 7500 per maand) = € 90.000 per jaar.

Besparing met Performance Intelligentie:

300 medewerkers die 5x per maand 2 uur niet bij hun applicatie kunnen = 3000 uur aan onbenutte productiviteit per maand.

Besparing op de gebruiker: 3000 uur/maand x € 100/uur = € 300.000/maand

Besparing van de IT-medewerker: 5 incidenten per maand x 5 FTE x 2 uur x € 75 per uur (€ 3750 per maand) = € 45.000 per jaar.

Niet meegenomen is de ‘klantontevredenheid’, de tijd die nodig is om daadwerkelijk het probleem te identificeren etc.

Totaal kosten zonder Performance Intelligentie: € 7.290.000 per jaar.

Totaal geschatte besparing die Performance Intelligentie oplevert: € 3.645.000 per jaar.

 • De marktconforme laadtijd van een webpagina is 3 seconden. Wist je dat een 0,9 seconden snellere laadtijd leidt tot 48% hogere conversie op je salespagina? En zie je in wat dit voor je winst kan betekenen?

Voorbeeld: Stel de laadtijd van de huidige website is 4 seconden. Door Performance Intelligentie optimaliseert de laadtijd van 4 naar 3 seconden. In de verzekeringswereld is het converteren van een premie €10.000 waard. 0,9 seconden snellere laadtijd betekent dat je in potentie 48% meer transacties converteert. Maak de rekensom maar!

Genoeg van brandjes blussen en geld verspillen? Benieuwd naar wat Performance Intelligentie voor jouw organisatie oplevert?

Bel 06- 125 045 41 of vraag hier jouw gratis adviesgesprek aan. Wij nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op.

Veel gestelde vragen

Wat maakt het dat jullie sneller handelen?

Wij werken met het Fast Attack Model.

 • Wij starten gelijk met diagnose en monitoring
 • Wij valideren wat wij meten
 • Tegelijkertijd objectiveren we de eindgebruikerservaring
 • Directe interactie met betrokken disciplines om snel tot resultaten te komen

Dit betekent dat we meteen tot de kern van uw probleem komen en geen onnodige tijd verspillen.

We hebben al met meerdere partijen gewerkt. Wat maakt jullie aanpak anders?

We overzien de totale keten in plaats van losse componenten. Hierdoor verrijk je de informatie rondom het probleem. Wij onderscheiden de symptomen van de oorzaak en komen sneller to the point. Wij schakelen de juiste disciplines in om uw probleem op te lossen. Dat maakt onze aanpak duurzaam en krachtig. Het is een investering voor de toekomst.

We kunnen toch ook open source tooling inzetten?

Ja dat kan. En waarom is het probleem nog niet opgelost?

Wat zijn de randvoorwaarden om te starten met Performance Intelligentie?

 • Business geeft het belang aan om het probleem op te lossen en spreekt de sense of urgency uit naar de organisatie
 • Hoger IT-management biedt volledige support
 • Vertrouwen en mandaat op IT-managementniveau
 • Ownership en medewerking vanuit de organisatie

Bel 06- 125 045 41 of vraag hier jouw gratis adviesgesprek aan. Wij nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op.